Türkçenin Diriliş Hareketi : Artık Söz Türkçenin – Yalçın Mıhçı/Suat Özer
ARTIK SÖZ TÜRKÇENİN!
Dili elinden alınmış bir ulus, usu elinden alınmış bir ulus demektir!
Türk ölürse Türkçe, Türkçe ölürse Türk yaşayamaz!
Ulusal bir dil ayaklanışı (seferberliği) olmadan, ulusal bir devlet kurulamaz!
Dilimizi; ulusumuzun inancı, direnci ve kararlılığı kurtaracaktır!
Dilimizin bu yıkık durumundan herkes sorumludur. Basın yayın görevini, TDK işini, öğretmenlerimiz bilinçlendirmelerini, toplum savunuculuğunu, devlet gereğini yapsaydı bugün dilimize ağlamazdık…
Dilimizi yok etmek isteyenlerin gerçek amacı ülkemizi yok etmektir. Usu ve yüreği yara almamış her yaştan Türk gençleri olarak, dilimizi de ülkemizi de yoktan var etmeyi biliriz. Bilinmelidir ki, sızlananlar ancak çapsızlar ve güçsüzlerdir. Bizler yolumuzda kararlılıkla yürüyecek ve ulusal bir dil bilinci yaratana dek ülkülediğimiz amaç için yılmadan çalışacağız…
Dilimizin sahibi yalnızca dilbilimciler, aydınlar, okur yazarlar değildir. Türk’üm diyen köylü-kentli herkesin Türkçe üzerine söz söyleme, görüş bildirme hakkı vardır. Dilimizin tek ve gerçek sahibi, kalıtını görkemli ekinimizden alan ulusumuz ve onun çalışkan çocuklarıdır. * ( kalıt: miras, ekin: kültür)
Türkçenin Diriliş Hareketi; Türkçemizin yazgısını değiştirmek, onu yüceltmek ve hak ettiği yere yükseltmek üzere kurulmuş olup çalışmalarını yılmadan sürdürecek ve sömürgeci dillerin bayrağını indirerek ses bayrağımız Türkçeyi dalgalandıracaktır…
Türkçenin dirilişi Türklüğün dirilişidir!
(Tanıtım Bülteninden)
YAZARLAR HAKKINDA
Suat Özer
1970 Elazığ doğumludur. Hacettepe Bilimyurdu (üniversitesi) İngilizce Öğretmenliği yetkini (mezunu) olup on binlerce pırıl pırıl öğrenci
yetiştirerek yurdumuza armağan etmiştir. “Öğrencilerimin her biri benim yazdığım en değerli yapıttır. Onlar benim geleceğe yazdığım,
zamanı gelince açılıp okunacak mektuplarımdır” diyerek onlara olan inancını ve güvenini her zaman dile getirmektedir.
Yalçın Mıhçı
28 Şubatta, Denizlili baba ve Merzifonlu anneden doğan Yalçın Mıhçı, biri Konservatuvar diğeri İşletme olmak üzere iki
Bilimkent (üniversite) mezunudur. Henüz üç yaşındayken, icrası son derece güç olan Türk Sanat Müziği eserlerini dinleyenlerin şaşkın ve hayran bakışları önünde hatasız söyleyerek yeteneğini belli etmiştir. İlk konserini yedi yaşında verip, ilk bestesini on iki yaşında ortaya koyan dahi sanatçımızın, söz ve müziklerinin tamamı kendisine ait olan beş yüzün üzerinde bestesi vardır.
(110)