Sonun Geldi Sevgilim-Tuna Kiremitçi

Hayalini bile kuramayacağın güzellikte bir kadınla evleniyorsun. Çok geçmeden bütün ülkeye rezil rüsva oluyorsun. Herkes kendinden emin: Tek suçlu sensin! Annen, baban, ablaların… Bakkal, komşu, arkadaşların…

Hatta Polis! Haklı ya da haksız olman mühim değil, Türkiye’nin seni affetmeye hiç niyeti yok! Tek şansın var: Unutulmak! Yapılan araştırmalara göre ihtiyacın olan yalnızca 17 gün. Yoksa 22 miydi?

Devrim lanetli bir medyatik. Şehrin kenarlarında yalnız bir hayat sürüyor. Gezegendeki en şanssız erkek olduğuna inanıyor. Bir gün son kararını veriyor: Yeter! Tam intihar edecekken, evinde televizyon olmayan son güzel kadına rastlayıp âşık olacak. Kaçtığı kameralara mafyanın kurşunları da eklenecek böylece. Gerçek belalarla tanışma fırsatını bu sayede yakalayacak Devrim. Bakalım fırsatı değerlendirebilecek mi?

YAZAR HAKKINDA

Tuna Kiremitçi, 24 Şubat 1973′te Eskişehir’de doğdu. İlk şiirleri, Galatasaray Lisesi’nde okuduğu sırada Varlık dergisinde yayımlandı (1991). 1994 yılında ‘Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazandı ve aynı yıl ilk şiir kitabı olan ‘Ayabakanlar’ okuyucuyla buluştu. 1997′de ‘Erguvan Balkan Şiir Ödülü’nü Bosnalı şair İzzet Sarayliç’le paylaşan Kiremitçi, sonraki yıllarda Varlık, Gösteri, Milliyet Sanat, Kitap-lık, Nar, Sonbahar ve Aykırı gibi dergilerde şiir ve denemeleriyle göründü. 1998 yılında ikinci şiir kitabı olan ‘Akademi’ yayımlandı.
Tuna Kiremitçi
2002 yılında ilk romanı ‘Git Kendini Çok Sevdirmeden’ yayımlandı ve o yılın en önemli edebiyat olaylarından biri olarak kabul edildi. 2003′de ise ikinci romanı ‘Bu İşte Bir Yalnızlık Var’ yine geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu. Bunu ‘Yolda Üç Kişi’ (2005) ve ‘Dualar Kalıcıdır’ (2007) adlı romanları izledi. Tuna Kiremitçi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sinema eğitimi görmüş, senarist ve yönetmen olarak üç kısa filme imza atmıştır. Ayrıca, kendi kurduğu Kumdan Kaleler topluluğuyla 1996 tarihli bir rock albümü (‘Denize Doğru’) hazırlamış ve bu albüme şarkı yazarı, solist, gitarist ve aranjör olarak katkıda bulunmuştur.

 

(23)

Kategori: Roman-Öykü, Video
Etiketler: ,

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.